tiistai 30. toukokuuta 2017

Utin vesiputous


Tällä kertaa retkeilykohteena on todellinen antikliimaksi. Geocaching -sivustolta löysin joskus maininnan Utin Kaunokoskella olevasta nelimetrisestä vesiputouksesta. Tämä olikin todellinen mysteeri, mistään ei löytynyt kuvaa eikä muitakaan mainintoja kyseisestä vesiputouksesta, eikä edes kartassa näkynyt kyseisessä kohtaa minkäänlaista vesistöä.
Kävin täällä jo viime syksynä, mutta koska mukana ei ollut tuolloin kameraa, niin tein nyt uuden reissun. Paikka olikin sitten aika erilainen kuin villeimmissä haaveissani kuvittelin.
Kaunokoski paljastui kämmenen levyiseksi puroksi. Oli kyllä vähän pettymys. Tämän takia piti taas viettää neljä ja puoli tuntia pyörän päällä. No Kilometrikisa pyörii täysillä ja toukokuussa on tullut jo yli 2200 kilometriä ja viimeisen vuorokaudenkin aikana kertynee vielä joku kymmenen lisää.
Vesiputous päätyy jonkun talon piha-alueelle muodostaen pienen lammen. Jyrkänne on kyllä ihan hieno ja talo on aika komeassa paikassa. On nimittäin hieno takapiha ja puron solinakin on aika vaimeaa, ettei varmastikaan häiritse yhtään.

Tämä viikko olisi vielä töitä ja sitten alkaa kesäloma. Ensi viikolla olenkin sitten varmaankin kiertelemässä Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Päijät-Hämeen maanteitä. Muutama mielenkiintoinen kohde olisi tarkoitus käydä katsastamassa ja niidenkin takia saa sitten taas viettää tuntikausia satulassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti